marți, 19 martie 2013

NU MOR ARTIŞTII CÂND VOR PRIMARII! - happening, helios


NU MOR ARTIŞTII CÂND VOR PRIMARII! este titlul scrisorii deschise, agreată de UAP Timişoara adresate primarului – ca răspuns la afirmaţiile defăimătoare ale dlui Nicolae Robu la adresa artiştilor plastici, privind propunerea de majorare a chiriilor la ONG-uri, respectiv la ateliere de creaţie şi Galeria Helios. 
Ea va fi tiparită pe format A0 şi pusă în vitrina Galeriei Helios, ca forma de protest paşnic. Alături, artiştii îşi vor "afişa" CV-ul, sau un text personal sau o coală de hârtie neagră, până ce vitrina Galeriei Helios (încă a UAPT), va fi acoperită de doliu – este un fel de “happening” simbolic, caracteristic plasticienilor şi profesiei de credinţă, cu demnitate şi “decenţă”, vorba primarului!

ACEST DEMERS, PE TERMEN NELIMITAT, PÂNĂ SE ACOPERĂ VITRINA, INTEGRAL, ESTE URMARE A DECLARAŢIEI PRIMARULUI NICOLAE ROBU:  

„ESTE O PROBLEMĂ FALSĂ, ACEI CONDUCĂTORI AI UAP SUNT TOTAL INCORECŢI ÎN RAPORT CU PRIMĂRIA. ŞI ADMINISTRAŢIA ANTERIOARĂ LE-A OFERIT CONDIŢII BUNE, PESTE 30 DE SPAŢII PENTRU A SE PUTEA MANIFESTA. DAR NU SE PREA SIMTE CE AU FĂCUT EI PENTRU ORAŞ, AU FĂCUT MULT, MULT PREA PUŢIN ÎN COMPENSAŢIA SPRIJINULUI PE CARE L-AU PRIMIT ..."

Foto: marţi, 19 martie 2013, orele 16.15 - 16.30.


















Un comentariu:

  1. actiunea ar avea mai mult sens daca s-ar goli galeria si sa happening intradevar ceva.

    RăspundețiȘtergere