marți, 10 septembrie 2013

FUTUROTEXTILES, la Timişoara

La iniţiativa Institutului Francez din Timişoara, marţi, 10 septembrie 2013, la Halele Timco a avut loc vernisajul expoziţiei itinerante în România, intitulată Futurotextiles, expoziţie concepută şi produsă de Asociaţia lille3000, curatoare fiind Caroline David. „(...) Inovaţia atinge uneori cote SF şi se îmbină cu arta şi cu moda haute couture. Ea asociază ştiinţa, tehnologia, designul, moda şi arta în jurul textilelor inovatoare şi inteligente din domenii variate precum vestimentaţia, transportul, sportul, habitatul, arhitectura, geotextilele, medicina, îngrijirea şi protecţia. Veţi vedea printre altele: un pulover care îţi verifică permanent statrea de sănătate, un altul care îşi schimbă culoarea în funcţie de starea de spirit a persoanei care îl poartă, dantelă din rădăcini de căpşune, cărţi şi perini din fibră optică sau o rochie din celuloză care creşte singură, fără cusături, produsă de bacteriile care duc la fermentarea vinului” (din comunicatul de presă - Institutul Francez din Timişoara).

Caroline David, Delia Crăciun, Ingrid Diac, Daniel Malpert (director IF Timişoara), 
Stanislas Pierret (consilier cultural - ambasada Franţei la Bucureşti), 
ES Philippe Gustin (ambasadorul Franţei la Bucureşti)


ALYCE SANTORO, Sonic Fabric Dress & Apron – o rochie confecţionată din benzi înregistrate de casete audio. Această rochie poate produce sunete atunci când atingem ţesătura cu un magnetofon.

ANGUS HUTCHESON, Formation – Plafonieră cu forme organice, realizată pe bază de gogoşi de mătase naturală, asamblaţi pe o matriţă de fire cusute manual pe bază de piele.

GARRY CASS & DONNA FRAKLIN, Micro’be’ Fermented Fashion – Căutarea unei noi forme de material „textil”, organic, fermentat, provenit din depunerile regăsite pe pereţii sticlelor vechi de vin...


DOREL IGNAT (Facultatea de Arte şi Design Timişoara, România, artist invitat), Voltech – Vestimentaţiile sunt transformabile şi interactive, prin extensia formelor volumetrice şi elementele tehnologice înglobate sub formă de led-uri luminoase sensibile la vibraţiile sonore.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu